Virussen

Virussen als oorzaak van verstoringen

 

Bij veel klachten spelen virussen een rol. Ze zijn een onderschatte bedreiging van onze planeet.

Virussen gebruiken onze cellen om zich te vermenigvuldigen en verzwakken de functies van deze cellen, en ons immuunsysteem.

Virussen programmeren het DNA en/of het RNA in de cel, muteren snel en gaan niet vanzelf uit de celkern. Als de celkern geprogrammeerd is kan het immuunsysteem niets meer doen.

Erfelijk aangelegd zwakke plekken en ziektes kunnen door virussen geactiveerd worden.

Amerikaanse geleerden schatten dat het momenteel wetenschappelijk geregistreerde bestand van ongeveer 2000 virustypen vergroot moet worden naar zeker 5000 virustypen.

Een groot deel daarvan bevindt zich vermoedelijk in het  tropisch regenwoud, in de organisme van warmbloedige gewervelde dieren.

De verbreiding van virussen wordt bevorderd door toerisme.
Ook verschuiving van klimaatzones, en daarmee de verplaatsing van potentiele gastheerdieren naar nieuwe gebieden, speelt een rol.

Dit verklaart waarom de meeste dodelijke virusziekten pas na de laatste 35 jaar ontdekt zijn, en wetenschappelijk geregistreerd werden. Enige daarvan juist niet in Afrika, maar pas toen ze in de Westerse wereld aankwamen, waar de bewoners geen antilichamen tegen deze nieuwe virussen hebben.

Zo stierven in Duitsland in 1999 in 1 week 9 mensen aan het Krim-Kongo-Virus.

Het bestrijden van virussen met nosoden en medicatie leidt vaak niet tot het gewenste resultaat. Slechts giften van slangen en spinnen werken in de celkern.

Een effectieve methode om ook niet geidentificeerde virussen te bestrijden, is virusaanpak waarbij 5 virusfasen worden onderscheiden.

Met name de ultrakorte keten virussen, de zgn.einzelsegmenten, geven veel chronische klachten. Deze virussen waren tot voor kort niet aan te tonen.

Met de diagnostische testset voor microbiologische infecties van DR.Schimmel, zijn 5 virusfasen te onderscheiden.

Fase 1    Acute virustoestand
Fase 2    Lange ketens infectieus DNA
Fase 3    Korte ketens infectieus DNA
Fase 4    Ultra korte ketens infectieus DNA
Fase 5    DNA enkelvoudige segmenten (virale nucleinezuren)

Alle fasen kunnen in elkaar overgaan.