Prognos in de praktijk

Prognos in de Prakijk Progressieve-Geneeskunde

9999Er wordt eerst een hoofdmeting gedaan.

Deze meetreeks op de begin en eindpunten(de tingpunten) van de 12 hoofdmeridianen, geeft inzicht in de toestand van de patiënt in een ‘gecompenseerde’toestand’.

Dat is de toestand waarin de patiënt verkeert, wanneer hij/zij de praktijk binnenkomt en het  lichaam zoveel mogelijk de aanwezige verstoringen heeft gecompenseerd.
Verstoorde meridianen kunnen gemaskeerd zijn.

97

127

Vervolgens wordt een 2e meting gedaan, na provocatie.

Provocatie, door stimulatie van acupunctuurpunt Tm20 (kruinchakra), met een piezo-elektrische pen of bio-comb (bij baby’s en kleine kinderen).

Door deze stimulatie, wordt er tijdelijk veel energie toegevoegd en valt een deel van de compensatie weg.

Nu zien we, wanneer we de hoofdmeting en de vervolgmeting over elkaar leggen, waar de energiestroom geblokkeerd is, welke meridianen een probleem hebben en waar in werkelijkheid de grootste blokkade zit.

132

158Iedere meridiaan in ons lichaam is verbonden met een orgaan, een emotie, een wervel, een deel van het bewegingsapparaat, een gebitselement, een chakra, een deel van het zenuw-vaat-en lymfestelsel en een systeem.

Een stagnatie van de energiestroom in een meridiaan heeft gevolgen voor alle onderdelen van de gerelateerde gebieden.

102

125133Zo correspondeert de levermeridiaan met de lever, de hoektanden, boosheid en frustratie, de eiwitstofwisseling, het kruinchakra, de energiestroom in het verloop van de levermeridiaan, een deel van de knie en de ogen.

Iedere meridiaan kan een volheid(exces) of  leegte (deficiëntie)hebben.
Een exces of een deficiëntie heeft specifieke gevolgen voor de desbetreffende meridiaan.
Dit kunnen we ook zien aan de corresponderende emoties, die optreden.

De hoofdemotie van b.v. de galmeridiaan is verbittering, een energievolheid geeft schuldgevoelens, terwijl een energieleegte woede stimuleert.
Het positieve kenmerk van de galenergie is nadenkend.

IDT : Diagnose en Therapie frequentie Spectra
Met behulp van Diagnose en Therapie frequenties worden de aanwezige en op dit moment voor behandeling ontvankelijke oorzaken vastgesteld.